2014. január 18.

Tetoválásai



"A testem a naplóm, és a tetoválásaim a történeteim."



1#  INDIÁNFEJ

Johnny első tetoválása egy Cherokee indiánfej volt, amit a jobb bicepszére varratott 17 éves korában.







2# BETTY SUE & SZÍV

1988. május 31-én, Johnny, bal felkarjára tetováltatott egy szívet, benne édesanyja, Betty Sue nevével.







3# WINO FOREVER

A tetoválás szövege eredetileg az volt, hogy WINONA FOREVER. Johnny szerelme jeléül varratta jobb felkarjára, amikor Winona Ryder színésznővel járt. Később, a szakításukat követően, egy lézeres beavatkozásnak köszönhetően, átalakították, így lett belőle a WINO FOREVER - utalva a bor iránti szeretetére.





4# FORDÍTOTT HÁROMSZÖG

Ez a tetoválás, Ilya Chasnik, orosz festő, 1925-ben megalkotott képéből készült. Johnny-ra talán a festmény politikai háttere miatt került, de erről pontos információk nincsenek.






5# A HALÁL ÁRA SZIMBÓLUM

1988-ban került fel Johnny jobb alkarjára, A halál ára című film szimbóluma.








6# HÁROM TÉGLALAP

Három téglalap alakú tetoválás található jobb mutatóujján. Johnny állítása szerint, telefonálás közben állandóan négyzeteket, téglalapokat rajzolgat, ezért is került rá három ezekből.






7#  3

Johnny korábbi nyilatkozataiból kiderül, hogy a hármast egy nagyon kreatív (Szentháromság; két emberből - nőből és férfiból - egy harmadik lesz) számnak tartja, s számára több, speciális jelentéssel is bír. Szerinte egy igazán misztikus, és mágikus számról van szó.
Plusz érdekesség, hogy Vanessa Paradis (gyermekei anyja) testvérének, Allisonnak is van egy hármas a nyakán, valamint pontosan ugyanezzel a betűtípussal a 3, A halál ára c. filmjében is felbukkan.




8# Lily-Rose 

Johnny imádja a gyerekeit, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy elsőszülött lányának, Lily-Rose Melody-nak a nevét, a szíve felé tetováltatta.







9# JACK SPARROW

A Karib-tenger kalózai filmekben, Jacknek, Johnny-hoz hasonlóan számos tetoválása van, ám akad egy, amely ismertebb a többinél. Johnny pedig magára tetováltatta, annyi változtatással, hogy a madár (veréb/fecske - sparrow) nem kifele, hanem befelé repül, valamint kiegészítésként, alákerült fia, Jack neve is.





10# HALÁLFEJ
Jobb, külső lábszárán egy halálfej található, alatta azzal a felirattal, hogy: "Halálbiztos".








11# ?

Jobb, belső bokáját egy kérdőjel díszíti, mely szintén A halál ára c. filmből származik.







12#  CSEND - SZÁMŰZETÉS - RAVASZSÁG

Ez a tetoválás James Joyce: Ifjúkori önarckép c. könyvének egy idézetéből származik.
"Most megmondom neked, hogy mit vagyok hajlandó megtenni és mit nem. Nem vagyok hajlandó tovább szolgálni azt, amiben már nem hiszek, nevezzék azt akár az otthonomnak, a hazámnak vagy az egyházamnak, de hajlandó vagyok megkísérelni, hogyan tudnám az életnek vagy a művészetnek valamely útján-módján a lehető legszabadabban és a legteljesebben kifejezni magamat, a védelmemre pedig nem használnék más fegyvert, mint az egyedülieket, amelyeknek használatát önmagámnak engedélyezem: a csendet, a száműzetésmagányát és az agyafúrt értelmet."



13# HÁROM SZÍV

Ez a tetoválás Johnny felsőkarjának belső oldalát díszíti, és a családját hivatott jelképezni (Vanessa Paradis, Lily-Rose Melody, Jack), ami a tetoválás elkészültekor (2009) még teljes volt.






14-15# MATRÓZ & PINCÉRNŐ

Jobb alkarját nagyapja, matrózruhás fotója díszíti, míg a balon édesanyja, pincérnőként látható. 






16# GONZO ÖKÖL

A Gonzo ököl Johnny bal lábszárát díszíti, és viszonylag elég friss, mivel a Karib-tenger kalózai 4. rész forgatásának idejében készült.







17# SALVE OGUM

Ez a tetoválás Johnny bal karját díszíti, 2010-ben Jonathan Shaw készítette, amikor a színész Hawaii-n járt.
Ogum egyébként egy afroamerikai isten, képregényfiguraként, koronával a  fején ábrázolva. A Salve szó portugálul/latinul mentést is jelent, így a teljes szöveg jelentése: "Óvd Ogumot".





18# VARJÚ

2011-ben jelent meg, Johnny bal alkarján a kártyalapokat tartó varjú, mely egy Kelet-Kentucky-ban névszerű kártyajáték szimbóluma alapján készült.







19# CHING

2011. októberében került fel ez a spirituális tartalommal bíró ábra Johnny jobb felkarjának hátuljára. A minta érdekessége, hogy Damian Echols ugyanilyet varratott magával. ugyanis Johnny-nak és Damiannek több közös tetoválása is van.





20# HARLEY DAVIDSON KULCS

2011. áprilisában egy koponyafejes kulcs jelent meg Johnny kezén, amikor ő is fellépett a Golden Gods Awardson. Damian Echols szintén dicsekedhet hasonlóval.






21# OK NÉLKÜL

2012. áprilisában a CinemaConon vált először láthatóvá az "Ok nélkül" felirat. A dolog érdekessége, hogy Marilyn Mansonnek van egy azonos című videója és tetoválása szintén a csuklóján. 






22# TESTVÉR

Johnny mellkasán látható a kör alakú tetoválás, benne és körülötte thébai betűkkel. A jelek Damian Echols és Johnny nevét adják ki, valamint a "Testvér" szót.






23# FORDÍTOTT Z

2012. májusában Johnny újabb tetoválással bővült. Ezúttal egy fordított "Z"-vel, ami egy benszülött amerikai motívum. A két vízszintes vonal jelöli a Földanyát és az Égi Atyát, míg az őket összekötő vonal a lélek útját szimbolizálja.






24# KIS GITÁROS

Ennek a mintának a jelentősége abban rejlik, hogy Johnny fia, Jack rajzolta.








25# KÍGYÓ

Ez a kígyó/villám az indián kultúrában az ősi erőt szimbolizálja.








26# ÁLOMFOGÓ

Jobb sípcsontján levő álomfogó azt jelenti, hogy Johnny-t befogadta a Komancs indiántörzs.







27-30# EGYÉB TETOVÁLÁSAI

- Bal kézfején látható egy újabb varjú.
- Hátán a Flowers of Evil című könyv borítója ihlette csontvázas fa kapott helyet, ám erről egyenlőre teljes kép nem jelent meg.
- 3 (!) pont bal bokája belső oldalán.
- Jobb felkarján egy halálfej.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése